Färsbiffar i muffinsformar

Serverar: 4 portioner

Att grädda biffar i muffinsformar i ugnen är en strålande idé! Lättlagat, inget os och biffarna blir läckert saftiga.

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 dl vatten
  • 1 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Fyllning
  • 8 skivor ost
  • 8 skivor rökt skinka
  • Ev lite soja
  • Instruktioner

    1. Ugn 200º.
    2. Blanda ströbröd, potatismjöl och vatten. Låt det stå och svälla några minuter.
    3. Arbeta färsen med salt och peppar. Tillsätt ströbrödsblandningen och ägget. Arbeta färsen smidig.
    4. Fördela hälften av färsen i 8 muffinsformar. Lägg på ost och skinka och täck med resten av färsen. Platta till biffarna. Pensla eventuellt med lite soja.
    5. Stek biffarna mitt i ugnen i ca 20-30 minuter. Servera med stekt potatis, grönsaker och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben