Oststänger

Serverar: 6 portioner

Underbara tilltugg till välkomstdrinken eller som fredagssnacks till ölen!

Ingredienser

  • Ca 8 st smördegsplattor
  • 1 ägg
  • 100 g parmesan
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1/2 tsk flingsalt
  • Instruktioner

    1. Kavla ut degen lätt. Vispa ägget och pensla ena halvan av degen.
    2. Finriv parmesan och blanda samman alla kryddorna. Fördela rikligt med ost över den del av smördegen som är penslad, vik den andra halvan över. Använd lite vetemjöl om degen blir kladdig. Pensla överdelen med ägg och strö över ost även där.
    3. Skär 10mm breda längder och snurra åt olika håll. Ska bli fingertjocka. Lägg dem på bakplåtspapper, tryck till lite i ändarna så de stannar kvar.
    4. Grädda i 250 grader ca 10-15min. De är gyllenbruna när de är klara.
    5. Låt svalna och servera till en god välkomstdrink!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben