Oststänger från Genève

Serverar: 15 portioner

Om du har smördegsplattor i frysen kan du lätt baka dessa frasiga oststänger. Utmärkta som plockmat på festen eller framför TV:n.

Ingredienser

  • 3 djupfrysta smördegsplattor
  • 1 ägg
  • 1 dl riven schweizerost
  • Instruktioner

    1. Börja med att sägga ugnen på 225 grader. Ta fram och tina smördegsplattorna.
    2. Skär eller sporra varje smördegsplatta i 5 stänger på längden. Dra isär stängerna och vrid dem något.
    3. Vispa ägget lätt med en gaffel. Pensla de utskurna stängerna med ägget. Riv osten. Doppa sedan stängerna i den rivna osten.
    4. Lägg oststängerna på en bakpappersklädd plåt.
    5. Grädda oststängerna mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt dem svalna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben