Oststuvad blomkål med lök

Serverar: 4 portioner

Blomkålsstuvning gott till mycket. En underbar stuvning.

Ingredienser

  • 1 stort blomkålshuvud
  • 1 gul lök
  • 25 g smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk grönsaksfond
  • ½ tsk salt
  • Svartpeppar
  • 1 ½ dl riven ost
  • Instruktioner

    Börja med att dela blomkålen i buketter. Koka blomkålen i lättsaltat vatten ca 5 - 10 min. Låt den rinna av väl. Skala och hacka löken medelgrovt. Smält smöret i en kastrull och låt löken fräsa sig blank utan att ta färg. Rör ner mjölet och späd med mjölk och grädde tills såsen tjocknar. Låt stuvningen koka 3-5 min. Salta, peppra och tillsätt fonden. Vänd ner blomkålen i stuvningen och låt den bli varm på svag värme. Rör ner den rivna osten strax innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben