Osttallrik med portvinskokt päron och hjortronröra

Serverar: 4 portioner

Koka gärna päronet i god tid, eftersom det bara blir godare om det står till sig i kylen ett par dagar.

Ingredienser

  • Några valfria dessertostar, t.ex. camembert, ädelost och getost
  • 1 fast päron
  • 2 dl portvin
  • 1 msk strösocker
  • Hjortronröra
  • 500 g hjortron
  • 1 vaniljstång
  • 2½ dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Skala och klyfta päronet. Låt päronet sjuda i portvin och socker tills det blir mjukt.
    2. Sila lagen och låt den koka tills halva mängden vätska återstår. Blanda päronklyftor med lagen och låt stå och kallna.
    3. Koka hjortron med vaniljstång och socker i ca 20 minuter. Låt svalna. Servera hjortronröran och de portvinskokta päronen med goda ostar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben