Osttårta från New York

Serverar: 12 portioner

En klassisk amerikansk tårta med tunn mördegsbotten fylld med härlig vaniljsmakande ostkräm. Det är dessutom mycket gott att servera färsk frukt till tårtan.

Ingredienser

  • Botten
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ dl strösocker
  • 125 g smör eller margarin
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 4 ägg
  • ½ dl strösocker
  • ½ dl vaniljsocker
  • 3/4 dl vetemjöl
  • 400 g färskost
  • Instruktioner

    1. Börja med bottnen: Sätt ugnen på 200 grader. Lägg mjöl, socker och matfett i en bunke eller matberedare. Arbeta samman till en smulig massa. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt samman allt till en deg.
    2. Kavla eller tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Förgrädda bottnen mitt i ugnen, ca 10 minuter. Låt den svalna.
    3. Gör fyllningen: Vispa samman ägg, socker, vaniljsocker, mjöl och färskost. Häll fyllningen i formen.
    4. Grädda tårtan mitt i ugnen ca 40 minuter. Låt tårtan svalna. Sikta över rikligt med florsocker före serveringen.

    Liknande recept

    2
    4 h
    2
    3

    Kommentarer (1)

    zonale 8 juli 2008

    Lätt att göra och tar ingen tid alls!! Mycket god.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben