Oxfilé med kantarellsmör

Serverar: 4 portioner

En riktig festrätt, den bara smälter i munnen....

Ingredienser

  • 600 g oxfilé
  • Smör
  • Kantarellsmör
  • 2 dl färska kantareller
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 1/2 msk rosmarin
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Instruktioner

    Stek svampen i 1 msk av smöret i en stekpanna tills all vätska kokat in. Tillsätt rosmarin och fräs ytterligare ca 2 min. Låt kallna. Kör svampen i en matberedare med övriga ingredienser. Lägg det mixade smöret på plastfolie och rulla ihop till en rulle. Lägg i kylen att stelna minst 1 tim. Skär köttet i 4 tjocka skivor. Grilla köttet eller stek det i smör i en stekpanna ca 3 min per sida. Servera köttet med kantarellsmör, sallad och ex. bakad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben