Oxfilé med löksås

Serverar: 4 portioner

Tunna hastigt brynta skivor av vårt kanske finaste köttslag serverar du här tillsammans med en mild men fyllig löksås. Det är enkla och ädla smaker som går fantastiskt bra ihop.

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 4 msk smör eller margarin
  • 2 dl grädde
  • 2 krm salt
  • 1 krm paprikapulver
  • 16-18 tunna skivor oxfilé, ca 500g
  • Salt
  • Lite grovmalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala löken och hacka den ganska grovt. Fräs 2 msk av matfettet till svagt brun färg och lägg ner löken. Låt den bli en aning brun och glansig det tar 2-3 min.
    2. Tillsätt grädde, salt och paprikapulver och lå såsen sjuda en stund utan lock så att den tjocknar något.
    3. Bryn resten av matfettet i en stor stekpanna. Lägg i köttskivorna och bryn dem på båda sidor. De ska bara stekas i ca 1 min, så att de är rosafärgade vid servering.
    4. Strö lite salt och peppar över köttet. Lägg upp skivorna på ett fat eller direkt på tallrikar och häll över såsen.
    5. Serveringsförslag: Servera med pressad potatis och varma grönsaker, som t ex grön sparris, pimiento och majskolvar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben