Oxfilé´med rödvinssmör, currybanan, grillad tomat

Serverar: 8 portioner

Jätte fin festrätt. Servera gärna med ungstekta potatisklyftor.

Ingredienser

  • 1-1/2 kg oxfilé´
  • 2-3 msk smör
  • 11/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • Rödvinssmör
  • 100-125 g smör
  • 3 msk finhackad rödlök
  • 1 dl rödvin
  • Salt
  • Garnering
  • 8 tomater
  • 4 bananer
  • 1/2 tsk curry
  • 2 msk smör
  • Salt
  • Instruktioner

    Hetta upp stekpanna. Bryn smöret. Lägg i oxfilén och låt den få vacker färg runt om. Dra pannan åt sidan, lägg på lock och låt oxfilén steka efter. Det tar allt som allt 20 minuter att få den färdig lite beroende på hur pass röd man vill ha den. Skär den i tjocka skivor. Lägg upp dem på varmt fat tillsammans med grillade tomater, currystekta bananer och rödvinssmör i skivor. Till rödvinssmöret kokas löken i rödvinet så att den blir mjuk. Rör smöret, tillsätt rödlöken. Smaksätt med salt. Forma smöret till en rulle. Lägg den i folie och ställ den kallt. Skär jack i tomaterna, salta lätt och lägg i en liten smörklick. Grilla dem i 275 graders ugnsvärme 5-8 minuter. Skär bananerna i 3-4 cm breda bitar. Hetta upp en stekpanna, smält matfettet, lägg i curryn och låt bananerna rulla i currysmöret, bli varma och få färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben