Oxrullader

Serverar: 4 portioner

En husmanskosträtt som numera är att betrakta som riktig festmat.

Ingredienser

  • 8 skivor lövbiff
  • 2 st strimlade saltgurkor
  • 1 st hackad gul lök
  • 3 st ansjovisfiléer med spad
  • 2 dl köttbuljong på tärning
  • 1 dl grädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 st vitpepparkorn
  • 4 st kryddpepparkorn
  • 2 st lagerblad
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Platta ut köttet lätt. Krydda med peppar och lite salt. Lägg på en strimlad saltgurka, rulla ihop och fäst med tandpetare.
    2. Fräs löken lätt och lägg över den i en gryta. Bryn sedan rulladerna väl och lägg dem i grytan. Pudra över mjöl och slå på buljong. Mosa ansjovisen och tillsätt den med lite av spadet från burken. Låt grytan puttra under lock cirka 35 minuter.
    3. Tillsätt grädde, pepparkorn och lagerblad och koka ytterligare tills köttet känns mört. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben