Oxrullader med kantarellsås

Serverar: 4 portioner

Ljuvligt goda rullader och jag rekommenderar varmt att använda kantareller till såsen - även om champinjoner också funkar. Smakar svenskt, höstigt - en perfekt söndagsmiddag!

Ingredienser

  • Köttet
  • 600 g innanlår, i 8 skivor
  • Fyllning
  • 1 dl finhackad gul lök
  • 1 dl finhackad saltgurka
  • 2 msk riven pepparrot
  • 2 msk Dijonsenap
  • 50 g bacon eller rökt skinka/kalkon
  • Såsen
  • 100 g kantareller (champinjoner funkar också)
  • 2 dl grädde
  • 2 dl köttbuljong
  • 1 dl finhackad gul lök
  • 2 msk smör eller margarin
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser till fyllningen.
    2. Lägg köttskivorna på en skärbräda. Salta och peppra - fördela sen fyllningen över skivorna. Rula ihop till rullader och färst med tandpetare.
    3. Bryn rulladerna i smöret, ta sen upp dem och lägg åt sidan. Bryn därefter svampen och löken.
    4. Lägg tillbaka rulladerna i pannan och slå på grädde och buljong. Låt småkoka 10-15 min. Smaka av såsen med salt och peppar.
    5. Servera med kokt potatis, saltgurka och för den som vill, rårörda lingon.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    kattis63 28 augusti 2009

    Tack för detta goda recept! Har lagat det i kväll till middag och det var hur gott som helst. En klar favorit/ Katarina

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben