Päron i ingefärslag

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Fin present! God till glass eller chokladkaka.

Ingredienser

  • 40 g ingefära
  • 7 dl vatten
  • 4 dl socker
  • 1-2 lime
  • 1 vaniljstång
  • 1 kg små päron
  • Instruktioner

    1. Strimla 40 g ingefära fint. Koka upp 7 dl vatten, ingefära, 4 dl socker, juice och skal av 1-2 lime och 1 urskrapad vaniljstång med frön. Koka ca 10 minuter.
    2. Skala 1 kg små päron. Förväll päronen tills de blivit lätt mjuka, 5-20 minuter.
    3. Ta upp och lägg i väl rengjorda varma glasburkar. Häll den heta lagen över.
    4. Låt svalna.
    5. Tryck ner avsköljda myntakvistar i lagen.
    6. Låt stå svalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben