Päron i konjak med nötgrädde

Serverar: 4 portioner

En lättgjord efterrätt med det lilla extra.

Ingredienser

  • 8 små fasta päron
  • 1 dl vatten
  • 1 dl konjak + 2 msk
  • 3 dl socker
  • 1 kanelstång
  • Rivet skal av ½ citron
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl rostade, hackade valnötter
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten, konjak, socker, kanelstång och citronskal i en kastrull. Skala päronen och lägg dem i kastrullen. Koka under lock på svag värme tills de är mjuka, 10-20 minuter.
    2. Ta upp päronen och lägg dem i en skål eller burk. Ta upp kanelstången. Låt lagen koka utan lock ca 5 minuter. Häll lagen över päronen och låt kallna. Smaksätt med konjak.
    3. Vispa grädden lätt och rör ner nötterna. Servera päronen med nötgrädden.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben