Päron i mandelmasserock

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Mycket god och lättlagad efterrätt! Gjorde den här efterrätten mycket på 70-talet, men den har sen fallit i glömska. Den är så god och enkel att göra, så jag måste lägga in receptet.

Ingredienser

  • 1 burk päron i halvor, 800 g
  • 4 msk fruktspad
  • 1/2 msk pressad citron
  • 150 g mandelmassa
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Lägg päronhalvorna med den kupiga sidan uppåt på ett ugnssäkert fat. Droppa över lite av fruktspadet blandat med pressad citron.
    3. Skär mandelmassan i tunna skivor direkt från paketet. Lägg skivorna över päronen och tryck försiktigt till dom så att de följer fruktens form. Det går bäst att skiva och forma mandelmassan om den är rumstempererad. Grädda i medelstark värme ca 15 minuter.
    4. Servera päronen med lätt vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bodilla 4 maj 2008

    Verkligen en god efterrätt som brukar vara uppskattad av alla! Tyvärr glömde jag fruktspadet igår så min blev lite torr-vissa dagar är man lite disträ.... Men alla var nöjda ändå! /Bodilla

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben