Päron i svartvinbärssås

Serverar: 4 portioner

Otroligt enkelt och otroligt gott. Dessutom ser det ut som ett konstverk med det lilaröda päronet tillsammans med en klick vit glass och en grön kvist.

Ingredienser

  • 4 päron
  • 1 burk (400 g) svartvinbärssylt eller marmelad
  • Till servering
  • Glass
  • Hackade nötter
  • Grön kvist, t ex citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Blanda innehållet i en burk sylt eller marmelad med så mycket vatten att det blir till en sås. Marmelad behöver inte silas, medan sylt kan behöva en omgång genom durkslaget.
    2. Skala päronen och koka dem på svag värme i bärsåsen.
    3. Servera päronen varma eller ljumma med såsen, glass och nötter. Garnera med citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben