Päron i ugn med kardemumma och ingefära

Serverar: 4 portioner

Päron och ingefära är en himmelsk bra kombination. Enkel att göra till vardags, men så god att den även passar vid festligare tillfällen.

Ingredienser

  • 4 päron, gärna fasta
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk malen ingefära
  • 4 tsk smör
  • ½ dl crème fraiche 34 %
  • 1½ dl kesella 10 %
  • ½ msk socker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala päronen, dela dem och skär bort kärnhuset. Skär dem i tunna klyftor och lägg i en smord ugnssäker form. Pudra över kardemumman och ingefäran och klicka ut smöret jämnt ovanpå. Låt stå i ugnen ca 25 minuter eller tills päronen är mjuka.
    2. Vispa crème fraiche, kesella och socker så att det blir lite fluffigt. Toppa päronen med blandningen.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben