Päron med apelsinchokladmousse

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En riktig smal variant av mousse gör jag med kesella.

Ingredienser

  • 4 små päron, eller 4 päronhalvor
  • 2 dl strösocker
  • 4 dl vatten
  • ½ dl pressad citron
  • 100 g kesella
  • 2 msk kakao
  • 3 msk florsocker
  • 1 apelsin, rivet skal av
  • 1 tsk cointreau eller triple sec, eventuellt
  • 6 chokladplattor, tex Noblesse med apelsin
  • Instruktioner

    1. Koka upp socker, vatten och citronsaft. Skala päronen och lägg ned dem. Koka tills de är mjuka ca 20 minuter beroende på storlek och mognad. Låt dem kallna i lagen. Mousse: Blanda kesella , kakao , florsocker till en kräm. Tillsätt eventuellt spriten. Spritsa eller klicka ut moussen på chokladplattorna.
    2. Servera med päronen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben