Päron med kolamousse

Serverar: 4 portioner

Blanda chokladen med kola, det blir förödande gott. Päronen kokar du själv eller köper färdiga på burk.

Ingredienser

  • 8 konserverade päronhalvor
  • 50 g mörk choklad
  • 4 - 5 bitar mjuk kola (typ mjölkchoko)
  • 1 äggula
  • 1 dl Vispgrädde
  • smält choklad till garnering
  • Instruktioner

    Smält choklad och kola i en djup tallrik ovanpå en kastrull med sjudande vatten. Tag kastrullen av värmen och låt svalna någon minut och rör sedan ut äggulan i chokladen. Vispa grädden och vänd ihop med den avsvalnade chokladsmeten. Nu är moussen ganska rinnig, men om du ställer den kallt en stund blir den lätt att forma med hjälp av en sked. Ringla gärna smält choklad över mousse och päron som garnering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben