En maffig, gammaldags dessert i tysk stil med smak av ingefära, choklad och kavring. Krämens bruna färg har gett rätten dess namn. Morian är ett gammalt ord för färgade människor.
Ingredienser
1 burk päronhalvor , ca 800 g
2 bitar torkad , hel ingefära
75 g god mörk choklad , ej blockchoklad
2½ dl riven kavring
1 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
1½ dl tjock grädde
Instruktioner
Häll av sockerlagen från päronen, slå den i en kastrull och koka lagen med bitar av ingefära i 15 minuter. Lägg i päronen, låt allt koka upp och sedan kallna.
Riv chokladen i matberedare eller på rivjärn. Blanda den med kavring, strösocker och vaniljsocker.
Vispa grädden tjock men inte styv. Skär päronen i klyftor. Varva päron, chokladblandning och grädde i en stor skål och låt den stå kallt minst en timma innan serveringen.