Päron med moriankräm

Serverar: 4 portioner

En maffig, gammaldags dessert i tysk stil med smak av ingefära, choklad och kavring. Krämens bruna färg har gett rätten dess namn. Morian är ett gammalt ord för färgade människor.

Ingredienser

  • 1 burk päronhalvor , ca 800 g
  • 2 bitar torkad , hel ingefära
  • 75 g god mörk choklad , ej blockchoklad
  • 2½ dl riven kavring
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1½ dl tjock grädde
  • Instruktioner

    1. Häll av sockerlagen från päronen, slå den i en kastrull och koka lagen med bitar av ingefära i 15 minuter. Lägg i päronen, låt allt koka upp och sedan kallna.
    2. Riv chokladen i matberedare eller på rivjärn. Blanda den med kavring, strösocker och vaniljsocker.
    3. Vispa grädden tjock men inte styv. Skär päronen i klyftor. Varva päron, chokladblandning och grädde i en stor skål och låt den stå kallt minst en timma innan serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben