Päron- och kardemummakaka

En kaka som påminner lite om "hetvägg" om man serverar den med vispad grädde till. De färska päronen gör kakan saftig. Använd alltid hela kardemummakärnor som du mal själv för bästa smak!

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk nymalda kardemummakärnor
  • ½ dl mjölk
  • 2-3 päron, skalade och skivade
  • Till formen
  • Smör
  • Ströbröd
  • Servering
  • Vispad grädde eller vaniljsås
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret. Blanda mjölet med bakpulver, vaniljsocker och nymald kardemumma. Rör ihop det smälta smöret med äggsmeten. Vänd ner mjölblandningen och tillsätt mjölken.
    3. Häll smeten i en smord och bröad form som rymmer ca 1½ liter och stick ner päronskivorna runt om i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30-35 minuter.
    4. Servera gärna kakan med vispad grädde eller vaniljsås.

    Liknande recept

    4.2
    45 min
    8-10
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben