Päron och mandelmuffins

Serverar: 12 portioner

Päron och mandel är en säker kombination i muffins, mjuka kakor och pajer.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 200 g sötmandel
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 ägg
  • 3-4 päron
  • Instruktioner

    Mal mandeln. Rör margarin och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget och rör kraftigt mellan varje ägg. Rör ner den malda mandeln. Blanda mjöl och bakpulver och blanda ner i äggsmeten. Skala och skär päronen i små tärningar och blanda ner i smeten. Skeda upp smeten i muffinsformar 12 stora (muffinsplåt) eller 20 pappersformar. Grädda i 200°C ca 10 min lite längre tid för muffinsplåten.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mammakavat 27 november 2008

    Så skall muffins smaka......tycker vi !! Mycket som jag undrade över när jag gjorde dom, men dom blev kanon! Har några av årets päron kvar. Nu vet jag vad jag skall göra med dom! Tusen tack !! åsa

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben