1 msk lättsockrad sylt, smält med 1 msk hett vatten
Instruktioner
Blanda, mjöl, margarin och salt till en smulig massa medfingertopparna eller i matberedare.
Tillsätt ca 1 msk vatten och arbeta ihop till en smidig deg. Låt den vila i kylskåp i 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Kavla ut degen till ca 5 mm tjock rundel och klä en pajform med löstagbar botten, 20 cm i diameter.
Fäst remsor av aluminiumfolie om degens och formens kant.
Grädda i 10 minuter. Ta bort folien och grädda i ytterligare 10 minuter eller tills pajskalet blivit jämnt gyllenbrunt.
Lägg päronhalvorna med den skurna sidan nedåt i pajskalet.
Vispa ihop ägg, yoghurt, mandelessens, mandel och päronspad. Häll smeten runt päronen.
Pensla de bitar av päronen som fortfarande syns med den smälta sylten och grädda i 30 minuter tills fyllningen blivit fast och ytan fått fin färg.