Päron och mandelpaj

Serverar: 6 portioner

220 kalorier per portion En lätt variant på paj.

Ingredienser

  • Pajdegen
  • 50 g margarin
  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • Fyllning
  • 400 g konserverade päron, spara 2 msk av spadet
  • 2 ägg
  • 1 3/4 dl naturell lättyoghurt
  • ½ tsk mandelessens
  • 50 g mald mandel
  • 1 msk lättsockrad sylt, smält med 1 msk hett vatten
  • Instruktioner

    1. Blanda, mjöl, margarin och salt till en smulig massa medfingertopparna eller i matberedare. Tillsätt ca 1 msk vatten och arbeta ihop till en smidig deg. Låt den vila i kylskåp i 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Kavla ut degen till ca 5 mm tjock rundel och klä en pajform med löstagbar botten, 20 cm i diameter. Fäst remsor av aluminiumfolie om degens och formens kant.
    4. Grädda i 10 minuter. Ta bort folien och grädda i ytterligare 10 minuter eller tills pajskalet blivit jämnt gyllenbrunt.
    5. Lägg päronhalvorna med den skurna sidan nedåt i pajskalet. Vispa ihop ägg, yoghurt, mandelessens, mandel och päronspad. Häll smeten runt päronen.
    6. Pensla de bitar av päronen som fortfarande syns med den smälta sylten och grädda i 30 minuter tills fyllningen blivit fast och ytan fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben