Päron Orientale

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Ett litet krus med syltad ingefära är värt att köpa hem någon gång. Den mycket pikanta rot "frukten" är inte bara en intressant krydda utan också en fin ingrediens i kötträtter med orientalisk prägel eller i desserter, där någon mild frukt kombineras med den rätt så kryddstarka ingefäran.

Ingredienser

  • 1 1/2 dl syltad ingefära
  • 3 msk Cointreau eller annan likör
  • 1 burk konserverade päron (ca 425 g)
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Hacka ingefäran och lägg den i en skål tillsammans med likören ca 15 min. Låt päronhalvorna rinna av och vispa grädden, ställ den kallt. Lägg upp päronen på ett serveringsfat och fördela ingefäran i "skålarna". Servera grädden riktigt kall till.
    2. Pröva till omväxling: Lägg päronen i en eldfast form. Lägg en bit mintchoklad ovanpå ingefäran och sätt in fatet i 175° ugn tills chokladen smält.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben