Ett litet krus med syltad ingefära är värt att köpa hem någon gång. Den mycket pikanta rot "frukten" är inte bara en intressant krydda utan också en fin ingrediens i kötträtter med orientalisk prägel eller i desserter, där någon mild frukt kombineras med den rätt så kryddstarka ingefäran.
Ingredienser
1 1/2 dl syltad ingefära
3 msk Cointreau eller annan likör
1 burk konserverade päron (ca 425 g)
2 dl vispgrädde
Instruktioner
- Hacka ingefäran och lägg den i en skål tillsammans med likören ca 15 min.
Låt päronhalvorna rinna av och vispa grädden, ställ den kallt.
Lägg upp päronen på ett serveringsfat och fördela ingefäran i "skålarna".
Servera grädden riktigt kall till.
- Pröva till omväxling:
Lägg päronen i en eldfast form. Lägg en bit mintchoklad ovanpå ingefäran och sätt in fatet i 175° ugn tills chokladen smält.
Liknande recept
Kommentarer (0)