Päronchutney

Serverar: 10 portioner

Gott till kött

Ingredienser

  • 1 msk ättika 24%
  • 1 dl vitt vin
  • 1,5 dl farinsocker
  • 2 msk finhackad ingefära
  • 500 g päron
  • 1 lime
  • Instruktioner

    Koka upp ättika, vin, farinsocker och ingefära i en gryta. Skölj, kärna ur och skär bort skaft och blomfäste på päronen. Borsta och skölj limefrukten. Skär päron och lime i små tärningar. Häll alltsammans i grytan. Koka sakta till simmig konsistens, 30-40 minuter. Ös upp chutneyn i rena varma, burkar. Sätt på lock. Förvara svalt. Chutneyn är färdig efter en vecka.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    begeanka 8 oktober 2008

    Kanongott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben