Päronchutney med chili

Serverar: 4 portioner

Sötstark chutney gör steken spännande. Även gott tillbehör till ostbrickan...

Ingredienser

  • 600 g päron
  • 2 gula lökar
  • ½ röd chilipeppar
  • 2 msk Arla smör-&rapsolja
  • ½ dl ljus balsamvinäger
  • 1 dl råsocker
  • 1 kanelstång
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Kärna ur päronen och skär dem i bitar. Skala och hacka löken. Kärna ur och strimla chilin.
    2. Fräs päron, lök och chili i smör-&rapsolja i en gryta.
    3. Rör i vinäger, socker, kanel och salt. Koka på svag värme utan lock ca 20 min. Häll upp i rengjorda, varma burkar. Förvara svalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben