Päronfocaccia med getost och timjan

Serverar: 8-10 portioner

Päron och getost är en riktigt bra kombination! Servera gärna brödet med rucolasallad samt lufttorkad skinka och ett glas vin.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2½ dl vatten, kallt
  • ½ dl päronsaft, koncentrerad
  • 1 msk honung
  • 4 msk olivolja
  • ½ msk flingsalt
  • 6-7 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 1-2 päron
  • 3-4 msk olivolja
  • 50-100 g getost
  • Några kvistar färsk timjan
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt det kalla vattnet och rör ut jästen. Blanda ner päronsaft, honung, olivolja och salt. Tillsätt mjölet, lite i taget. Arbeta degen smidig. Låt den jäsa under bakduk i 2 timmar.
    2. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangel. Lägg den i en bakform, ca 35x24 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt degen jäsa under bakduk i ytterligare ca 30 minuter.
    3. Sätt ugnen på 220 grader.
    4. Skölj och skär päronen i tunna skivor. De behöver inte skalas. Tryck ner dem i degen och ringla över olivolja. Toppa med getost, färsk timjan, samt lite flingsalt.
    5. Grädda brödet mitt i ugnen i 15-20 minuter, eller tills det har fått en fin ljusbrun färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben