Päronmarmelad med saffran och chili

Den här marmeladen är god till bland annat ost eller rostat bröd.

Ingredienser

  • 1 kg mogna päron
  • 1/2 g saffran
  • 1 röd chilifrukt
  • 3 dl Dansukker Vit Sirap
  • 3-5 dl Dansukker Syltsocker, beroende på sötman i päronen
  • Ev fruktpektin
  • Instruktioner

    1. Skala päronen. Dela dem och tag bort kärnhuset. Skär dem i tunna skivor och lägg i en kastrull tillsammans med saffran och vit sirap. Koka under lock i 5-10 minuter.
    2. Skölj under tiden chilin, dela den och skär den i mycket små bitar. Lägg chilin och syltsockret i grytan och koka i ytterligare 2 minuter.
    3. Kontrollera om marmeladen är klar genom att hälla upp lite på ett fat och ställ svalt, när det svalnat drar du fingret genom marmeladen. Om spåret rinner igen så måste du tillsätta mer fruktpektin.
    4. Häll upp på varma, rena burkar. Förvara kallt.
    5. Erfarenhet: Jag gjorde receptet med 3 dl socker, blev mycket gott men för löst. Jag fick tillsätta 4 tsk fruktpektin extra.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben