Päronmarmelad med vanilj

Serverar: 12 portioner

Tid: 20 minuter

Söt och vaniljssmakande marmelad som är perfekt till ostbrickan och på rostat bröd.

Ingredienser

  • 5 st päron
  • 5 dl strösocker
  • 0.5 tsk vaniljsocker
  • 0.5 st vaniljstång
  • Instruktioner

    Skala och kärna ur päronen. Mät upp alla ingredienser i en stor kastrull. Koka under omrörning i cirka 15 minuter eller tills päronen blivit mjuka. Ta ur vaniljstången. Mixa allt med en stavmixer, häll i en ren burk och ställ slutligen kallt.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Fidelis_ad_urnam 21 oktober 2010

    Söt var bara förnamnet på vad denna marmelad var. Men inte äcklig för det.

    Sigefelt 9 mars 2012

    Marmeladen var väldigt god, dock alldeles för söt. Jag skulle nog nästan vilja halvera sockret. Jag hade i 12 päron men ändå blev marmeladen för söt med 5 dl socker. Så nästan gång ska jag halvera mängden socker.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben