Päronpaj

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme

Det här är en riktigt god päronpaj

Ingredienser

  • 12 päron ca 800g
  • 1 dl ljus sirap
  • 4 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 2 tsk kanel
  • 2 msk maizena mjöl
  • 200 g smör eller margarin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader .
    2. Skala och gröpa ur eller skär bort kärnhuset. Skiva päronen och smörj en ugnssäker form med lite smör. Blanda socker, kanel, päron och maizena. Lägg i formen.
    3. Blanda tärnat smör, mjöl, havregryn och sirap och bred över päronen.
    4. Grädda i ca 1 timme.
    5. Servera med vaniljsås eller glass

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben