Päronpaj
Serverar:
12 portioner
Tid:
1 timme
Det här är en riktigt god päronpaj
Ingredienser
12 päron ca 800g
1 dl ljus sirap
4 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk kanel
2 msk maizena mjöl
200 g smör eller margarin
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader .
Skala och gröpa ur eller skär bort kärnhuset. Skiva päronen och smörj en ugnssäker form med lite smör. Blanda socker, kanel, päron och maizena. Lägg i formen.
Blanda tärnat smör, mjöl, havregryn och sirap och bred över päronen.
Grädda i ca 1 timme.
Servera med vaniljsås eller glass
Liknande recept
Fransk päronpaj St-Malo
1 h
8-10
1
Glaserad päronpaj
Päronpaj med nötter och kolasås
2
Päronpaj med mandeltäcke
4.8
6
3
Fransk päronpaj
5
8-10
Fransk päronpaj
Päronpaj med mandel och honung
2 h
6-8
Underbar päronpaj
14
1
Dubbel päronpaj
3
8
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!