Päronpaj med krispigt dinkeltäcke

Serverar: 4 portioner

Smulpaj är nog bland det godaste och enklaste man kan baka!

Ingredienser

  • Smuldeg
  • 1 dl valnötter
  • 1½ dl siktat dinkelmjöl
  • 1½ dl dinkelflingor eller havregryn
  • 2 msk rörsocker
  • 100 g kallt smör
  • Fyllning
  • 4 päron
  • 2 dl björnbär, färska eller frysta
  • 2-3 msk rörsocker
  • 2 msk potatismjöl
  • Servering
  • Glass, grädde eller vaniljsås
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Grovhacka nötterna. Blanda nötter, mjöl, flingor och socker. Arbeta in smöret till en smulig massa.
    3. Skala päronen och skär i klyftor. Varva päron, björnbär, socker och potatismjöl i en ugnsfast form. Smula över degen.
    4. Grädda pajen mitt i ugnen ca 25 minuter.
    5. Servera pajen med lite glass, grädde eller vaniljsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben