Päronpaj med valnötsfyllning

Serverar: 8-10 portioner

Ni blir inte besviken när ni smakar denna underbara paj.

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 1/2 dl socker
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • 1 dl socker
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 2 dl vispgrädde
  • Rivet skal av 1/2 citron
  • 1 dl grovhackade valnötskärnor
  • 2-3 fasta päron
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader. Smält smöret. Blanda socker, havregryn, mjöl och bakpulver. Rör ner det smälta smöret. Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i mjöl, grädde, citronskal och valnötter. Skala och kärna ur päronen och skär dem i bitar. Häll smeten i formen och lägg i päronen.
    3. Grädda på nedersta falsen i ugnen 40-45 min. Servera med lättvispad grädde gärna blandad med blåbär och smaksatt med lite socker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben