Päronsmulpaj i glas

Serverar: 8 portioner

Enkel och god efterrätt som kan serveras när som helst under året.

Ingredienser

  • Smulor
  • 125 g smör
  • 1 dl socker
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 msk vaniljsocker
  • Fyllning
  • 5 normalstora päron
  • 2 tsk stötta kardemummakärnor
  • ½ dl strösocker
  • 1 citron, skal och saft
  • 0.75 dl vatten
  • 4 dl vaniljkesella
  • 1 tsk potatismjöl
  • Ev. Hackad choklad och/eller citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Nyp ihop tärnat smör med socker, vetemjöl, havregryn och vaniljsocker till en deg. Ställ kallt i 30 min. Sätt igång ugnen på 175 grader. Smula därefter ut degen på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda i 10-15 min. Rör om efter halva tiden. Låt därefter smulorna svalna.
    2. Skala och skär päronen i små bitar. Lägg ner dem i en kastrull tillsammans med kardemumma, socker, skal och saft av citronen och vatten, låt sjuda ett par minuter under omrörning. Red av med potatismjöl utrört i lite kallt vatten. Låt svalna.
    3. Fördela hälften av smulorna i botten på 8 glas. Varva sedan päronfyllning och vaniljkesella. Lägg därefter de resterande smulorna överst. Toppa ev. med hackad choklad och citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben