Pärontårta

Har inte bakat den än. Men ska enligt andra vara god.

Ingredienser

  • Pajskal
  • 2 dl vetemjöl
  • 75 gram smör
  • 1/4 dl vatten
  • Fyllning
  • Ca 3 konserverade päronhalvor, 250 gram
  • 50 gram blockchoklad
  • Mintarom
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 200 gram smör
  • ½ dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 6 dl havregryn
  • Garnering
  • 1½ dl vispgrädde
  • After Eight
  • Instruktioner

    1. Pajskalet : Arbeta samman mjöl, smör och vatten till en smidig deg.
    2. Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Klä den med degen.
    3. Fyllningen : Hacka päronen och lägg dem i botten på formen, häll på smält choklad smaksätt med mintarom.
    4. Vispa ägg och socker poröst.
    5. Smält smöret. Rör ner smör, vetemjöl, bakpulver och havregryn i smeten.
    6. Häll smeten ovanpå päronen och baka i 175 grader 30 - 40 minuter.
    7. Garnera med gräddtoppar och After Eight. Pudra med florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben