Pärontårta med hasselnötter smalkaka

Serverar: 12 portioner

Tid: 40 minuter

Den här tårtan är jätte god brukar göra den till påsken

Ingredienser

  • 125 g hasselnötskärnor
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • Fyllning
  • 4 st konserverade päronhalvor
  • Garnering
  • 2 dl fraiche ( max 8%)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 citron eller lime, skal
  • 2 färska päron
  • Instruktioner

    Mal nötterna.Rör samman ägg och socker med en träslev( vispa inte)tillsätt nötterna och rör om väl. Lägg bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar botten. Pensla kanterna med margarin och strö på strödbröd. Häll smeten i formen och grädda i ugn 175 gr ca 40 minuter. Slälp upp kakan på galler, dra av pappret och låt den kallna under bakduk. Häll av spadet från päronen och mosa dem grovt med en gaffel.Fördela päronmoset på kakan. Blanda fraiche med vaniljsockeroch bred det över päronmoset. Strö över rivet citronskal. Låt tårtan stå kallt minst 30 minuter. Lägg på päron i klyftor vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben