Pärontårta

Serverar: 6 portioner

Fyll ett pajskal med päron, kräm och spritsad mandelmassa och du har en så god tårta.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3½ dl vetemjöl
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 8 st päronhalvor från burk eller kokta i sockerlag
  • Kräm
  • 1½ dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk majsena
  • 200 g mandelmassa
  • 2 äggvitor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Mixa smör och mjöl till en smuldeg. Arbeta ihop degen med vattnet. Lägg i plastfilm i kylen 1 timma. grader.
    3. Kavla ut degen och klä en pajform. Nagga bottnen och vik en folieremsa runt kanten.
    4. Grädda mitt i ugnen 10 minuter. Ta bort folien.
    5. Lägg päronhalvorna i pajskalet.
    6. Vispa ihop grädden, blanda med ägg, socker och majsena. Vispa vitorna och blanda med mandelmassa.
    7. Spritsa massan runt kanten och mellan päronen. Slå över krämen.
    8. Grädda klart i 175° tills krämen stelnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben