Paj med julskinka och brysselkål

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Ta hand om det sista av julskinkan i en ovanligt god och lite annorlunda paj.

Ingredienser

  • Pajskal
  • 1 dl fullkornsdinkel
  • 2 dl vetemjöl
  • 125 g margarin
  • ½ dl kallt vatten
  • Fyllning
  • 300 g julskinka (eller rökt skinka)
  • 400 g brysselkål
  • 1 dl pesto på burk
  • 100 g färsk parmesanost
  • 3 dl mjölk
  • 3 ägg
  • Instruktioner

    1. Kör fullkornsdinkel, vetemjöl och margarin i en matberedare.
    2. Tillsätt vattnet och kör pajdegen ytterligare någon sekund.
    3. Tryck ut degen i en pajform och ställ den kallt i 30 minuter.
    4. Förgrädda pajskalet i 10 minuter i 225 grader.
    5. Skär skinkan i strimlor.
    6. Förväll brysselkålen i lättsaltat vatten i 10 minuter.
    7. Lägg skinkan och avrunnen brysselkål i pajskalet. Klicka på pesto. Riv osten och strö den ovanpå.
    8. Vispa ihop mjölk och ägg (här behövs inget extra salt) och häll äggstanningen över fyllningen.
    9. Grädda pajen i ca 30 minuter tills äggstanningen har stannat.

    Liknande recept

    4.5
    1 h
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben