Paj med päron, bacon och ädelost

Serverar: 4-6 portioner

God och mättande paj med både sälta och sötma. Glutenfri.

Ingredienser

  • 3 dl glutenfri mjölmix
  • 100 g smör
  • 2 msk kesella
  • 2 msk iskallt vatten
  • Fyllning
  • 1 paket tärnat bacon, ca 140 g
  • 2 ägg
  • 2 dl créme fraiche
  • 2 dl riven ost
  • 2 päron
  • Garnering
  • 3/4 dl flytande honung
  • 150 g blåmögelost, t ex Danablu-ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Mixa samman ingredienserna till pajdegen i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Lägg folie runt kanten och förgrädda pajskalet 10 minuter.
    3. Fyllning: Stek baconet lätt. Rör samman ägg, créme fraiche och riven ost. Häll smeten i pajskalet. Skär päronen i tunna skivor och lägg ovanpå i ett vacker mönster.. Strö över baconet.
    4. Grädda pajen i mitten av ugnen tills fyllningen stannat och pajen har fått fin färg, ca 30-35 minuter.
    5. Ta ut pajen och lägg på skivor av ost och ringla över honungen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben