Paj med rabarber

Tid: 45 minuter

En mycket god raberberpaj.

Ingredienser

  • 300 g rabarber
  • 100 g smör
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 dl ströocker
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 st ägg
  • Instruktioner

    Smält smöret tillsammans med vaniljssockret. Rör hela tiden, låt svalna. Blanda alla torra varor i en skål. Rör i smörblandningen och ägget. Tryck ut smeten i en ugnsfast form. Skala rabarber och skär i centimetertjocka skivor. Täck smeten med rabarber och tryck ner den i smeten. Rabarberpajen gräddas i 180 rader mitt i ugnen i cirka 45 min, tills den är gyllenbrun. Servera din nygräddade rabarberpaj ljummen med vaniljsås eller glass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Pajdeg
    Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...

    Rabarbertid
    Här i södra Sverige är det dags att skörda de första rabarberna nu. I...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben