Paj med räkor och sparris

Serverar: 4-5 portioner

Ni måste prova den här supergoda pajen.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3,5 dl mjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk kallt vatten
  • 3/4 kg räkor (med skal)
  • 1 brk sparris (180 g)
  • 1 msk smör
  • 2 msk mjöl
  • 1 1/2 dl sparrisspad och vatten
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • 2 1/2 fiskbuljongtärningar
  • 1 msk citronsaft
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • Salt
  • Peppar
  • 1 dl hackad dill
  • Instruktioner

    1. Gör pajdegen som vanligt. Vila kallt i minst 30 min. Grädda pajskalet (25-27 cm diam) i 200 grader c:a 25 min.
    2. Smält smöret och rör i mjölet. Späd med sparrisspad och grädde och smula i buljongtärningarna. Låt såsen puttra 5 min. Smaksätt och blanda i räkor, sparris och dill. Värm stuvningen (ev.) och slå allt i det heta pajskalet. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Emilia66 4 oktober 2008

    Den är kanon god!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben