Paj med vit chokladmousse och färska jordgubbar

Serverar: 10 portioner

Denna frestande skapelse kan göras helt eller delvis klar i förväg. Pajskalet kan förgräddas och förvaras i frysen. Det kan också fyllas med mousse och frysas i max 3 månader. Tina då pajen långsamt i kylen och dekorera med färska jordgubbar strax före servering.

Ingredienser

  • Pajskal
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl råsocker
  • 1 krm salt
  • 100 g smör
  • Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • 100 g vit choklad
  • 2 äggulor
  • 10-12 färska jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Blanda vetemjöl, havregryn, socker och salt i en bunke. Tillsätt smält smör och blanda till en deg. Tryck ut degen i en pajform med låg kant och löstagbar botten, ca 26 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter och låt svalna.
    3. Vispa grädden, men inte för hårt. Dela chokladen och lägg bitarna i en vid skål. Ställ skålen över en kastrull med sjudande vatten och låt stå tills chokladen smält eller blivit mjuk. Lyft skålen från värmen och låt den svalna en aning.
    4. Vispa sönder äggulorna och rör ned dem i den smälta chokladen. Tillsätt därefter en liten del av den vispade grädden. Vänd slutligen ned chokladblandningen i grädden. Bred ut moussen i pajskalet och ställ den kallt att stelna.
    5. Dela jordgubbarna i halvor och dekorera pajen. Servera som dessert eller till kaffet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben