Pajknyten med västerbottenost och kantareller

Serverar: 6-12 portioner

Superdupergoda på buffébordet.

Ingredienser

  • Små muffinsformar (eller en stor muffinsplåt)
  • filodeg
  • smält smör
  • Fyllningen
  • smör
  • kantareller
  • 225 g västerbotten eller annan smakrik ost
  • 4 dl gräddmjölk
  • 4 st ägg
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. PAJERNA: 1. Skär eller klipp filodegen i kvadrater på cirka 10 centimeter. Var noga med att täcka över deg som väntar eller som du inte arbetar med. Den torkar lätt och blir svår att arbeta med. 2. Pensla formarna med lite smör och lägg kvadraterna i små muffinsformar eller i en stor muffinsplåt som visas på bilden. Det ska vara 2-3 kvadrater i varje form. Lägg dem lite omlott så att de bildar små spetsar. Pensla med det smälta smöret mellan varje lager.
    2. FYLLNINGEN: Sätt ugnen på 200 grader. Stek kantarellerna i smöret. Salta, peppra och ställ åt sidan. Riv osten grovt och lägg lite ost i botten av varje paj. Vispa samman ägg, gräddmjölk, salt och peppar. Blanda ner kantarellerna. Fördela röran i formarna. Grädda i 20-30 minuter eller tills degen blivit lite guldbrun och fyllningen inte längre är lös.
    3. Tips: Det går bra att göra de här pajerna i förväg. Du kan även frysa dem. En bra idé är att transportera pajerna i formen precis som på bilden.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben