Paltmuffins med lax och löjrom
Den här moderna palten med västerbottensost blir lättlagad i en muffinsplåt. Med lyxiga tillbehör passar den som förrätt till påsk och vårens fester, eller som tillbehör till en varmrätt.
290 kalorier per portion
18 g fett
20 g protein
11 g kolhydrater
Ingredienser
600 g potatis
1 ½ msk kornmjöl
2 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm malen muskot
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 ägg
4 dl riven västerbottensost
1 msk smör
Till servering per portion
50 g kallrökt lax i skivor
1 msk crème fraiche
1 msk löjrom
1 msk finhackad rödlök
1 citronklyfta
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och riv potatis fint, lägg i en bunke. Blanda kornjmöl och vetemjöl med bakpulver, muskot, salt och peppar.
- Rör ner äggen i potatisen, tillsätt mjölblandningen och 2 dl riven ost. Blanda väl, låt stå ca 10 minuter.
- Smörj en muffinsplåt för 12 muffins med smör.
- Fyll upp med smeten till 2/3 i varje form. Strö över resten av den rivna osten.
- Ställ in i ugnen ca 20 minuter, tills muffinsen är gyllenbruna och lite frasiga.
- Servera med tillbehören.
Liknande recept
Kommentarer (0)