Paltmuffins med lax och löjrom

Serverar: 12 portioner

Den här moderna palten med västerbottensost blir lättlagad i en muffinsplåt. Med lyxiga tillbehör passar den som förrätt till påsk och vårens fester, eller som tillbehör till en varmrätt. 290 kalorier per portion 18 g fett 20 g protein 11 g kolhydrater

Ingredienser

  • 600 g potatis
  • 1 ½ msk kornmjöl
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm malen muskot
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 ägg
  • 4 dl riven västerbottensost
  • 1 msk smör
  • Till servering per portion
  • 50 g kallrökt lax i skivor
  • 1 msk crème fraiche
  • 1 msk löjrom
  • 1 msk finhackad rödlök
  • 1 citronklyfta
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala och riv potatis fint, lägg i en bunke. Blanda kornjmöl och vetemjöl med bakpulver, muskot, salt och peppar.
    3. Rör ner äggen i potatisen, tillsätt mjölblandningen och 2 dl riven ost. Blanda väl, låt stå ca 10 minuter.
    4. Smörj en muffinsplåt för 12 muffins med smör.
    5. Fyll upp med smeten till 2/3 i varje form. Strö över resten av den rivna osten.
    6. Ställ in i ugnen ca 20 minuter, tills muffinsen är gyllenbruna och lite frasiga.
    7. Servera med tillbehören.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben