Panerad falukorv i ugn

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En annorlunda ugnsbakad falukorv med smak.

Ingredienser

  • 500 g falukorv
  • 70 g bacon
  • 1 ägg
  • 1 msk senap
  • 5 msk mjöl
  • 5 msk skorpsmulor
  • Ostskivor efter smak
  • Tomatsås
  • 1 gul lök finhackad
  • 2 msk smör eller margarin
  • 500 g krossade tomater gärna med örter
  • 3 msk tomatpuré
  • 1½ tsk torr basilika
  • 2-3 krm salt
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2½ dl vatten
  • 2 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Stek baconskivorna lätt, Lägg dem på hushållspapper för att rinna av och svalna. Dela baconskivorna i bitar som passar till korven.
    2. Vispa ihop ägg och senap. Mät upp skorpsmulor och mjöl i skålar.
    3. Skiva falukorven ca 3 cm bitar gör en skåra i varje korvbit så att den håller ihop, lägg en skiva ost och en bit bacon mellan. Lägg ihop!
    4. Vispa ihop ägg och senap, vänd korven (även sidorna) först i mjölet, sedan i äggsmeten och till sist i skorpsmulorna.
    5. Lägg korvarna i en väl smord form. Låt sedan korven vila.
    6. Under tiden Hacka löken fint och stek den mjuk i en kastrull. Lös upp buljongtärningen i vattnet. Blanda i löken och övriga ingredienser i kastrullen. Ställ in korven i ugnen. Låt tomatsåsen koka ihop på svag värme tills korven är färdig.
    7. Stek dem gyllene i ugn 200º i ca 15 min.
    8. Servera med sallad, pasta, potatis (mos/pressad) eller ris.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben