Panerad fisk med ris och currysås

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Min 4 åriga dotter älskar denna mat.

Ingredienser

  • 500-600 g vit fisk ex. torsk, hoki eller kolja
  • 1 uppvispat ägg
  • 1½ dl ströbröd
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 tsk salt
  • Olja till stekning
  • 4 portioner ris
  • 3 dl gräddfil
  • 1-2 tsk curry
  • 1-2 krm socker
  • Instruktioner

    1. Koka riset.
    2. Skiva det halvfrysta fiskblocket. Vänd skivorna i ägg . Blanda salt, ströbröd och sesamfrön. Vänd fisken ordentlgt i blandningen så att det fäster runt om.
    3. Låt oljan bli medelvarm och stek fisken ett par minuter på varje sida så att den bli frasig och får fin färg.
    4. Blanda alla ingredienser till såsen.
    5. Servera fisken med riset, såsen och en god sallad.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (3)

    Annelie1969 31 januari 2009

    Denna rätt blev uppskattad på Förskolan där jag jobbar. /Annelie

    mazzarinen 12 april 2012

    Tack för tipset att ha currysås till panerad fisk. Det var väldigt gott! Jag gjorde dock en varm currysås med grädde istället för gräddfil, men det blev riktigt gott ändå :)

    mazzarinen 12 april 2012

    Tack för tipset att ha currysås till panerad fisk. Det var väldigt gott! Jag gjorde dock en varm currysås med grädde istället för gräddfil, men det blev riktigt gott ändå :) Detta kommer jag definitivt att göra igen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben