Panerad rödspätta med palsternacksmos och remouladsås

Serverar: 4 portioner

Klassisk husmanskost med twist! Paneringen är helt glutenfri.

Ingredienser

  • 500 g rödspätta
  • Salt
  • Vitpeppar
  • ½ dl havremjöl
  • 1 ägg
  • ½ dl mandelmjöl
  • ½ dl sesamfrön
  • 1 msk smör
  • Remouladsås
  • 2 msk finhackad smörgåsgurka
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 krm vitpeppar
  • ½ tsk gurkmeja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Palsternacksmos
  • 5 palsternackor
  • 2 msk grädde
  • 1 msk smör
  • 1 msk hackad dill
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Dekorering
  • Citronklyftor
  • Färsk dill
  • Instruktioner

    1. Börja med att skala och dela palsternackorna. Koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka.
    2. Gör sedan remouladsåsen genom att blanda alla ingredienser till såsen och smaka av med salt och peppar. Ställ kallt tills servering.
    3. Lägg ut rödspättorna på en stor tallrik och krydda med salt och peppar. Panera först fisken i havremjöl. Vispa upp äggen och blanda mandelmjöl och sesamfrön på ett fat. Vänd fisken i äggvispet och panera sedan fisken i mandel- och sesamblandningen.
    4. Hetta upp en stekpanna. Stek fisken gyllenbrun i smör några minuter på varje sida. Mixa under tiden de kokta palsternackorna med grädde, smör och dill och smaka av med salt och peppar.
    5. Servera den panerade fisken med remouladsås och palsternacksmos och dekorera med citronklyftor och färsk dill. Ät och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben