Panerade lammkotletter

Serverar: 4 portioner

Lamkotletter täckta av en kryddig panering, ströbröd, parmesan och örter.

Ingredienser

  • 1 dl vetemjöl
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • 2 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 3 msk fint riven parmesanost
  • 1 msk finhackad färsk persilja
  • 2 msk finhackad färsk timjan
  • 12 lammkotletter
  • 4 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Lägg mjölet i en skål, krydda med salt och peppar och blanda väl. Vispa ihop äggen i en skål med 1 msk vatten. Blanda ströbröd, parmesanost och örter i en tredje skål.
    2. Sätt ugnen på 175 grader. Vänd en kotlett i mjölet så att den täcks väl av mjöl. Doppa den i äggblandningen tills väl täckt. Vänd i ströbrödsblandningen och tryck till så att kotletten blir ordentligt täckt av ströbröd. Panera resten av kotletterna på samma sätt.
    3. Hetta upp hälften av oljan i en teflonstekpanna. Bryn sex kotletter cirka 2 minuter på varje sida tills brynta och lägg över dem i en ugnsfast form. hetta upp resten av oljan och stek resten av kotletterna på samma sätt.
    4. Ställ in kotletterna i ugnen och stek 15-20 minuter tills genomstekta. Servera genast med ångkokta gröna bönor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben