Panna cotta med kaffesmak

Serverar: 4 portioner

Panna cotta betyder ju gräddpudding och denna efterrätt ser verkligen ut som en sådan.

Ingredienser

  • 4 gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde
  • 1½ dl socker
  • 1 vaniljstång
  • 1½ dl kallt kaffe
  • Instruktioner

    1. Blötlägg gelatinbladen. Blanda grädde och socker i en kastrull. Skär upp vaniljstången, skrapa ut fröna och tillsätt stång och frön i kastrullen. Låt sjuda upp under omrörning.
    2. Dela upp smeten i två skålar. Vispa ner 2½ gelatinblad och kaffe i den ena. Vispa ner 1½ gelatinblad i den ljusa smeten.
    3. Häll den kaffefärgade i 4 portinsformar eller -glas. Ställ kallt tills det stelnat (ca 2 timmar). Låt den ljusa stå i rumstemperatur så länge. Ta ut formarna och häll i resten av panna cottan. Låt stelna i kylen. Servera med frukt.
    4. Kaffegelé till garnering: Lägg två gelatinblad i blöt i kallt vatten, ca 5 minuter. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i 1 dl varmt kaffe. Smaka av med 1½ tsk socker. Häll i en liten form, ca 10x10 cm. Låt stelna i kylskåp. Vänd upp och skär i små tärningar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben