Panna cotta à la äppelpaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En italiensk-svensk kollision som får smaklökarna att lyfta.

Ingredienser

  • 2-4 äpplen
  • 5 dl mellangrädde
  • 1-1½ dl gelésocker
  • 1 kanelstång
  • ½ tsk kanel (+ mer kanel till dekoration)
  • Instruktioner

    Skala och riv äpplena. Blanda äpplena med grädden, kanelstången och en ½ tsk kanel i en kastrull och koka 10-15 minuter. Rör ner gelésockret och koka ett par minuter till (anpassa sockermängden efter hur syrliga/söta äpplena är). Ta bort kanelstången och häll upp i serveringsskålar eller glas. Ställ i kylen till de kallnat. Strö mera kanel över ytan före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben