Panna Cotta

Serverar: 6-8 portioner

Det perfekta avslutet på en superb nyårssupé - det gamla året ut och det nya året in...

Ingredienser

  • 4 gelatinblad
  • 2 dl espresso eller starkt kaffe
  • 75 g socker
  • 1 dl vispgrädde
  • 200 g Odense Mörk Choklad
  • 1 dl Marsala vin
  • 1½ dl vispgrädde
  • Hjärtchips
  • 100 g Odense Mandelmassa Lyx
  • Instruktioner

    1. Låt gelatinbladen ligga i blöt i kallt vatten under 5 minuter. Smält gelatinbladen i det nybryggda kaffet. Tillsätt socker och rör tills det är upplöst. Häll i grädden, rör runt och fördela espresson i 6-8 små glas.
    2. Sätt glasen på svalt ställe t.ex. i kylskåpet tills espresson har stelnat.
    3. Hacka chokladen. Värm grädden upp till kokpunkten, tag av grytan från värmen och smält chokladen i mjölken. Blanda med Marsala och låt det svalna tills det är ljummet.
    4. Fördela chokladkrämen i glasen med espresso och sätt tillbaka dem i kylskåpet tills krämen har stelnat.
    5. Hjärtchips: Kavla ut mandelmassan till ca 3-4 mm tjocklek och tryck ut 6-8 hjärtan. Baka dem spröda i ugnen på 200° C i ca. 6 min. och låt dem svalna. Dekorera glasen med hjärtchipsen och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Unna dig en Panna Cotta!
    Enkelt, fantastiskt gott och variationsmöjligheter i det oändliga. Pan...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben