Det perfekta avslutet på en superb nyårssupé - det gamla året ut och det nya året in...
Ingredienser
4 gelatinblad
2 dl espresso eller starkt kaffe
75 g socker
1 dl vispgrädde
200 g Odense Mörk Choklad
1 dl Marsala vin
1½ dl vispgrädde
Hjärtchips
100 g Odense Mandelmassa Lyx
Instruktioner
- Låt gelatinbladen ligga i blöt i kallt vatten under 5 minuter. Smält gelatinbladen i det nybryggda kaffet. Tillsätt socker och rör tills det är upplöst. Häll i grädden, rör runt och fördela espresson i 6-8 små glas.
- Sätt glasen på svalt ställe t.ex. i kylskåpet tills espresson har stelnat.
- Hacka chokladen. Värm grädden upp till kokpunkten, tag av grytan från värmen och smält chokladen i mjölken. Blanda med Marsala och låt det svalna tills det är ljummet.
- Fördela chokladkrämen i glasen med espresso och sätt tillbaka dem i kylskåpet tills krämen har stelnat.
- Hjärtchips:
Kavla ut mandelmassan till ca 3-4 mm tjocklek och tryck ut 6-8 hjärtan. Baka dem spröda i ugnen på 200° C i ca. 6 min. och låt dem svalna. Dekorera glasen med hjärtchipsen och servera.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Unna dig en Panna Cotta!
Enkelt, fantastiskt gott och variationsmöjligheter i det oändliga. Pan...