Panna med spätta och stenbitsrom

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Lättlagat och jättegott!! Även LCHF-vänligt.

Ingredienser

  • 1 purjolök
  • Smör
  • 500 g spättafilé
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 2 dl torrt vitt vin
  • ½ fiskbuljongtärning
  • 2 dl crème fraiche
  • 6 eller fler körsbärstomater
  • 60 g röd stenbitsrom
  • 1 knippa gräslök
  • Instruktioner

    1. Salta och peppra fisken. Rulla ihop med köttsidan utåt. Hetta upp vinet i en liten kastrull och lös upp buljongen i det. Skiva purjolöken och fräs lätt i en vid panna, lägg fisken ovanpå purjon. Häll vätskan över fisken. Låt sjuda under lock i knappt 5 min. Lyft upp fisken med en hålslev och håll den varm. Vispa ner crème fraiche i pannan och koka upp. Halvera tomaterna och lägg i pannan tillsammans med den varma fisken och rommen. Ös med såsen. Finhacka gräslöken och strö över.
    2. Blomkålsmos är gott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben